zondag 7 november 2010

Silver Springs Ocala


Vanmorgen als eerste een bezoek gebracht aan de dokter.
Ik(Mirijam) loop al vanaf woensdag met een ontstoken bovenlip en in plaats van dat het beter word, begin ik steeds meer op Mick Jagger te lijken.
Dus de eerste de beste Walk In Clinic opgezocht en daar zaten we dan om 09.30.
Na een aantal formulieren te hebben ingevuld zijn we na een half uur aan de beurt.
Onze dokter is Dr. Patel. Hij deed me een beetje denken aan Mr Miyagi van de Karate Kid. Alfons vond hem meer lijken op Dr Nick van de Simpsons.
Hij zag natuurlijk gelijk waar ik voor kwam en begon het te bestuderen. Voor de zekerheid werden hart, longen en bloeddruk ook nog even gechecked en hij kwam tot de conclusie......ontstoken. Tja, dat wisten wij ook al. Een kwartiertje later stonden we weer buiten. Een antibioticakuur van 5 dagen en een zalfje rijker, en 125 dollar armer.
Ik moest gelijk 2 van die grote kanjers innemen en geloof het of niet, mijn lip ziet er na een paar uur weer een stuk aantrekkelijker uit. Ik weet nu in ieder geval zeker dat ik nooit aan botox zal beginnen.


Als we weer bij de villa zijn is het inmiddels 10.30 en als we nog wat willen moeten we wel zo gaan.
We gaan naar Silver Springs, een natuurlijke zoetwater bron, en het begin van de Silver River.. Een prachtig park met glasbodem bootjes, dierenshows, attracties en verschillende dieren. Als eerste maken we een tochtje met een glasbodembootje op de Silver River. Hier is nog een gedeelte van de Bond film Moonraker opgenomen..




We zien allemaal verschillende visjes onder ons voorbij komen en af en toe een schildpad. De bestuurder/tourguide heeft een erg boeiende stem,hij heeft wel iets van Cleveland uit 'Family Guy' een paar mensen op de boot dommelen al wat in. Halverwege stoppen we even om de visjes te voeren en dan varen we weer terug.
Tijd voor een wandeling door het park. Overal is voor een paar dollar voedsel te koop voor de dieren die we tegen komen. We beginnen bij de giraf, die zich het voer prima laat smaken. Ondertussen heeft Manon al weer een draaimolen gespot en staat al in de rij. Daarna door naar "De Kinderboerderij". Wel getelt 1 ezel, 1 hert, 1 lama, 2 mini pony's en een kalkoen. Het was een beetje een zielige vertoning.



Intussen begonnen onze magen te rammelen, dus tijd om iets te gaan eten. Na de lunch de andere kant van het park opgelopen en daar konden we ook zo weer plaats nemen op een bootje voor weer een tochtje over de rivier. Het water is kraakhelder, je kunt meters diep kijken.Het uitzicht is fantastisch, met een blauwe lucht, en prachtige bomen. Ik hoop dat het op de foto's ook zo overkomt.








Hier kwamen we ook weer schildpadden tegen en er lag zelfs een alligator langs de kant. Ditdeed ons besluiten om na het boottochtje naar de gators te gaan en deze mochten we zelfs voeren. Het voer leek op droog geperste poep en stonk naar pasvoer. De gators lieten het zich in ieder geval smaken. Daarna nog een wandeling langs puma's, slangen, witte krokodillen, zoutwaterkrokodillen en kaaimannen. Daarna hielden we het voor gezien en zijn weer richting huis gegaan.Het was een hele leuke dag, en zeker de moeite waard, maar de enreeprijs is best fors($29,95)



Eerst nog even langs de Publix voor het avond eten. Het menu dat Manon had bedacht: bloemkool, rundersaucijsjes en aardappeltjes. Alfons maakte nog even een heerlijke milkshake klaar en nu is het uitbuiken op de bank.
Morgen staat Orlando op het programma waar we 2 nachten gaan vertoeven in het Holiday Inn Sunspree, het Bassie en Adriaan hotel zo als wij het noemen.

7 opmerkingen:

  1. Gelukkig dat de medicijnen helpen en je lip weer normale proporties krijgt. Ik moest wel erg lachen om je beschrijving van het ongemak. Geniet van Orlando.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk gaat het al wat beter met je lip. Wat vervelend zo in de vakantie. Gelukkig hebben jullie weer een mooie dag gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk jullie blog te lezen, wij zijn vorige zomer naar Florida geweest en gaan komend jaar ook weer. Wat vervelend van je lip, maar het is gelukkig aan de beterende hand. Waar pillen en zalf weer niet goed voor zijn!
    Silver Springs park ziet er erg leuk uit, best spannend alligators voeren. Ik was erg benieuwd naar dit park, jullie klinken enthousiast. Wij gaan het denk ook op lijstje zetten.
    Nog veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel een wondermiddel zeg als het zo snel al beter gaat met je lip, gelukkig maar!
    Ik ben benieuwd hoe het Bassie en Adriaan hotel is.
    Die (toen nog) video band is hier jaren geleden helemaal grijs gedraaid.
    Dat is minimaal 10 jaar geleden schat ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziek zijn in de vakantie moet je niet hebben, maar gelukkig helpen de medicijnen snel.
    Wat een mooi park zeg! Mooie foto's ook.
    We wensen jullie veel plezier in Orlando.
    Het Bassie en Adraanhotel is vast leuk.
    Kusje voor Manon en de hartelijke groeten van pa en ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige foto's zeg, dat was een erg fraaie dag.. Bij het zalfje aanbrengen dacht ik aan Mr Miyagi's 'wax in and wax out' lol..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo zie je maar weer; wrijven helpt niet! Met een kuur is het euveltje zo verholpen. Veel plezier in het Sunspree!

    BeantwoordenVerwijderen