zondag 14 november 2010

Busch Gardens Tampa


Vandaag ons uitgestelde bezoek aan Busch Gardens in Tampa Bay. Lekker op tijd in de auto, want het is ruim anderhalf uur rijden, door onbekend terrein. De eerste 20 mijl gaan over de provinciaale weggetjes van Citrus County, een keer wat anders dan de Turnpike. Na een half uurtje draaien we de Interstate 75 op, en kan het tempo omhoog. Onderweg zien we verrassend veel wildlife. Gordeldieren,hertjes,een slang, racoons(wasbeertjes) en Manon ziet zelfs nog een alligator. Ondanks dat de dieren allemaal doodstil liggen,en ik in een flits -Michelin- op de gator zie staan, is het bij 120km/u haast onmogelijk om een knappe foto te maken. We zien ook nog levende hertjes, die hebben wel een verkeerscursus gehad denk ik.

In het park gaan weg 'met de klok mee'rond. De eerste stop is bij de kangaroes, waar het voedertijd is.Manon mag met een flesje een kangaroe voeren, en dat vind ze geweldig.


Dan door Sesamstraat. Gerda Havertong heeft een snipperdag, maar Grover is er wel, samen met een figuur die ik niet herken. Er is ook een enorme speelplaats met water en een funjungle, maar die bewaren we even voor later.




SheiKra is een angstaanjagende achtbaan in Stanleyville, het volgende gebied waar we belanden. Twee keer stort je bijna verticaal naar beneden. Alleen al bij het kijken naar die waaghalzen draait je maag zes keer om.


Wel goed, maar niet gek, dus we lopen door naar het station. Gesloten...de trein rijd niet vandaag. Blaadjes op de rails zeker? Het is tenslotte herfst. Erg vervelend, want die trein maakt het transport door dit enorme pret/safaripark een stuk aangenamer. Nu moeten we alles met de benenwagen doen.
Kennen jullie die van die twee die in de achtbaan gingen? Idd, die gingen niet. Na haar heldhaftige rit in de Shamu achtbaan, zou ze dit varkentje ook wel even wassen. Net voor dat de rit begint, zet Manon het op een krijsen. Mevrouw wil er uit...en dat mag.

De lege wagon, als stille getuige..

De Rhino Rally is een niet te lange rit door de savanne van Afrika. Door modderpoelen en over smalle bruggen rij je langs verschillende 'wilde'dieren. De chauffeur heeft net een infuus RedBull op, want ze ratelt maar door. Ze kent haar tekst in elk geval wel.

Jammer dat de trein niet rijd, want nu missen we een groot gedeelte van de savanne, en de dieren die daar lopen.



Aan het eind van de dag gaan we,zoals beloofd, terug naar Sesamstraat waar Manon zich nog even kan uitleven. Dat lukt aardig, want op de terugweg naar Inverness valt ze snel in slaap.

5 opmerkingen:

  1. Wat een leuke belevenis, het voeren van de kangeroo met een flesje.. Erg leuke foto trouwens..

    De foto met de tijgers is ook errug leuk, dan die twee koppies eronder. Spanneuhnnnd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel verstandig hoor Manon, achtbanen zijn best heel eng!
    Wat een leuke foto samen met de tijger. ook nog een kangaroo de fles moge geven.

    Een topdag, die ze niet snel zal vergeten.
    Groet Harm en Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele leuke dag hebben jullie gehad. Zouden ons kunnen voorstellen dat Manon het flesje geven aan de kangeroo het hoogte punt vond van de dag.

    Jammer van de blaadjes op de rails en dat de trein dus niet rijdt, zal de NS goed doen dat zij niet de enige zijn die daar last van hebben!

    Veel plezier nog

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat weer een prachtige dag! En die kangeroe een flesje geven dat is wel heel uniek.
    Die achtbaan had ik me ook niet aangewaagd,want dat is wel het laatste wat ik leuk vind.Prachtige foto's trouwens.
    Sesamstraat is natuurlijk erg leuk voor Manon.
    Nog veel plezier en een dikke kus voor Manon.
    Groetjes pa en ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heel leuk idd dat manon de kangoeroe mocht eten geven.
    het park lijkt ons ook echt prachtig. leuk dat jullie nog wilde dieren hebben gezien.
    geniet er nog maar even van!
    groetjes rebecca

    BeantwoordenVerwijderen