dinsdag 2 november 2010

Kortsluiting


Dat je van een lange reis met een paar uur tijdverschil aardig in de war kan raken, dat wisten we al. Daar komt bij dat in NL de wintertijd net is ingegaan, en komend weekend doen ze dat hier nog eens dunnetjes over. Vol goede moed gisteren om een uur of 11 naar bed gegaan.Kapot van de reis, korte nachtrust in Brussel, net 10 dagen gewerkt voor de vakantie dus ingredienten genoeg om een gat in de dag te slapen. Niet dus, om 5 uur klaar wakker, droge kaken, nicotinegebrek, en 2 slapende dames naast me. In de benen dan maar.Strompelend naar de WC, de koelkast, en het terras. Laptop aan, koffie zetten....*%$# geen koffie? Gisteravond in alle haast vergeten bij de Publix. Als alternatief is er thee.Dan maar melk.
Gestommel in de slaapkamer, Manon is ook al wakker. 'Hai Papa! Gaan we nu in het zwembad?' Het is nog pikke donker buiten. 'Maar de lamp is toch aan?' We gaan vandaag heus wel in het zwembad, maar nu nog niet. 'Ik pak alvast mijn zwempak hoor!' Succes, die zit nog ergens in een koffer. 'Kan jij dan even zoeken?' Straks, eerst even op de computer. Disney Channel houd haar even rustig. Het brood wat we gisteren gekocht hebben is niet te pruimen. Wel vers, maar erg vies. Rye bread staat op de zak. Geen idee wat het is, maar dat kopen we dus niet nog een keer. Dan maar een gekookt ei, of tik-ei zoals Manon ze noemt. Je moet toch iets binnen krijgen. Om 6 uur is Mirijam ook wakker, min of meer. Eerst maar even de opa's en oma's bellen, dan zijn die ook weer gerust gesteld. En nu? We zouden niks doen vandaag, maar niks doen is erg lastig in Florida. We moeten sowieso nog naar de supermarkt voor koffie, en eten voor vanavond. Manon is nog een stoelverhoger nodig voor in de auto, ze kan nu nauwelijks naar buiten kijken.Zwembandjes zijn we vergeten, en speelgoed voor in het water hebben we ook nog niet. Waar vindt je dit alles? Juist, bij de Walmart. Dus om 7.00 rijden we de parking bij de Walmart Superstore op, en we zijn niet eens de eerste klanten.
Langs de versafdeling, kip met patat voor vanavond, pizza voor de lunch. Koffie natuurlijk, paar flessen fris, boter, suiker en nog veel meer. Met 20 plastic tasjes stappen we weer naar buiten om alles in te laden. We kunnen weer op weg naar huis.'Gaan we dan nu zwemmen papa? Oh nee, we zijn de zwembad afdeling vergeten. Weer door die megahal op zoek naar iets wat drijft, en bij voorkeur rose is. Geloof het het of niet, helemaal niks meer. Zelfs geen waterpistooltje of paarse krokodil. "Sorry honey, all the summer merchandise has to go to make room for christmas" Ja hallo, dit is onze zomervakantie!! Alleen nog een stuk schuim van anderhalve meter, maar wel rose, dus die gaat mee voor $1,06. Dan maar naar die andere Mart, de Big K mart, een paar mijl verderop. Weer niks te vinden, tot een medewerker zich bedenkt dat er nog het een en ander in het hok achter de zaak ligt. Zwemvest(US coastguard aproved, dus dat zit wel goed)duikbril, opblaasbandjes en een bal met princessen. Helemaal klaar voor het grote zwemavontuur! Het water is wel erg fris, maar daar moet je even doorheen. In Friesland zouden de rayonhoofden al bij elkaar komen, maar wij gaan zwemmen. 'Anders doe je er even wat warm water bij' zegt Manon. 'Met de waterkoker' Op zich slim bedacht, maar zolang blijven we hier niet.
Vanmiddag hebben we een rondje gereden door Inverness en omgeving. Homosassa, Crystal River en nog wat plaatsjes. Het waren vandaag verkiezingen voor allerlei publieke taken. Sheriff, schoolbestuur, Congress en waar je allemaal nog meer voor of tegen kan stemmen. Langs de kant van de weg stonden regelmatig mensen met borden en spandoeken om hun keuze aan de passanten duidelijk te maken. Bij de McDrive in Crystal River hebben we een heerlijke strawberry shake gehaald, met 'cream and a cherry on top'. Toch een leuke middag gehad, ondanks de regen die er vandaag veel gevallen is. Manon wilde graag pannenkoeken eten, dus ik kon nog aan de slag in de keuken. Morgen gaat hopelijk de Space-shuttle wel door, anders rijden we misschien voor niks naar de andere kant van FL. Om half vier in de middag(20.30 in NL, live op CNN) moet het gaan gebeuren.

De foto's zijn in een videotje verwerkt.
Tot morgen.

11 opmerkingen:

 1. Hahaha, brood blijft een precair onderwerp. Probeer eens cubaanse broodjes van de Walmart, 6 stuks voor 1,50. Oven voorverwaremn op 375 graden en dan de broodjes en dan een minuut of zeven oppiepen.

  Voor de shuttle gaan wij morgen naar Titusville. Reken op grote drukte. En dan nu mar duimen dat ie ook werkelijk gaat....Have fun, hoe dan ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Alfons, wat een prachtige duik zeg goed gelukt.. Wij halen meestal Chicago italian gesneden bij de publix... Hard salami of aardbeien hmmm heerlijk!

  Geniet van de vakantie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig, ouderwets pannenkoeken eten! Om 07.00 uur naar de supermarkt is mooi op tijd, sta je hier voor de dichte deur. Vriendelijk dat ze nog op zoek wilden naar wat zwemattributen, kerstboom blijft niet drijven denk ik..Hopelijk knapt het weer nog wat op, het zal daar wel warmer zijn als hier. Het wordt hier snert vandaag, aangezien het vannacht ook snertweer was.
  Groetjes allemaal, knuffel voor Manon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De lancering gaat weer niet door vandaag, morgen 15.29 is nu de planning. Dus gaan we vandaag maar naar Seaworld, zolang het weer het toelaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het goed is kan ik nu reageren?

  Groeten je broeder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb ff mijn naam aangepast .
  Wat een gedoe had nog een oude account ergens.
  Nou ja mooi dat alles daar goed gaat.
  Morgen dus the launch.. zie t mischien op tv wel in de herhaling.
  en anders de foto's wel op deze site

  Gegroet uw broer en Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig dat er nog spulletjes voor de kleine meid zijn gevonden, kan ze fijn zwemmen.
  Ja dat brood, je kunt ook kaiserbroodjes bij de Publix halen, of een brood dat je kunt roosteren, dat gaat nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na een beetje zoeken heb je dan toch de benodigde zwemspullen voor Manon gevonden, gelukkig zeg.
  Nog een prachtige reis, we blijven jullie volgen

  Grt
  Hans & Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo vakantiegangers,

  wat een gek idee, een huis met zwembad, lekker weer, een kleine meid die wil zwemmen, maar geen zwembadattributen te krijgen omdat er alleen kerstspullen in de winkels liggen. Gelukkig is het toch gelukt. Veel plezier met de lancering.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het blijft lastig, zo'n eerste dag slapen tot een normale tijd.
  Volgens mij lukt het niemand.
  Wij vonden overigens het brood bij de Publix het lekkerste.
  Bedankt voor de tip dat de lancering bij CNN live te volgen is, nu nog even afwachten wanneer.
  Een hele fijne vakantie, wij blijven jullie in ieder geval volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij kiezen meestal voor toastbrood (Walmart), omdat ikzelf zelden op een normale wijze brood uit. Maar zo te zien naar 't vervolg van jullie belevenissen waren dit de eerste ongemakken van aankomst en wennen. 'k Ga er vanuit dat jullie na een dag of 2 in de 'plaatselijke' routine komen :)
  Groetjes,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen