dinsdag 9 november 2010

Maandag 8/11 deel I


Heerlijk geslapen vannacht, Alfons althans, Mirijam heeft de halve nacht wakker gelegen omdat eerst Manon lag te blaffen als een zeehond. Daarna lag haar wederhelft te ronken als een beer in winterslaap.
Ontbijten doen we in het hotel, en toch buiten de deur. Vanuit de hotel lobby loop je zo de naastgelegen Applebee's binnen, waar we van het buffet kunnen kiezen, of iets van de kaart bestellen. We gaan voor het buffet. Vergeleken met het hotel in Brussel stelt het niet zoveel voor, maar het is voldoende voor een goede bodem.

Rond 10.30 gaan we op weg naar Gatorland, "The best half-day attraction in Orlando", We waren hier al eens eerder geweest, en na een halve dag heb je het eigenlijk ook wel gezien. In diverse bassins liggen alligators ,van baby's tot enorme monsters, lekker te genieten van de zon. Veel actie zit er nog niet in, misschien als het voedertijd is.
Verderop zit een dame met een alligator op schoot en een slang om haar nek. Tegen betaling mag je met één van de twee, of allebei op de foto. Manon gaat voor de slang.


Helemaal niet eng hoor! Lachend speelt ze met de slang, alsof ze het al jaren doet. Nou, mij niet gezien. Er zijn niet alleen Alligators in het park, ook andere soorten Crocs, vogels, en een kinderboerderij.Ook is er een wandelroute door een stuk moeras, waar je over verhoogde houten steiger doorheen kan lopen. Daar zien we nog een 'wilde' slang, een Cottonmouth(of Watermoccasin),zeer giftig dus die hebben we maar met rust gelaten.



Terug in het park duiken we even de vogelkooi in. Daar mag je de parkieten voeren, met een stokje waar zoetigheid met nootjes aanzit. Pas op waar je loopt, anders sta je zo op een vogeltje.



Dan gaan we door naar het alligator worstelen. Dat gaan we natuurlijk niet zelf doen, daar hebben we Manon voor. Onze eigen Betsy Irwin.



Zonder blikken of blozen stapt ze in de ring, trekt zo'n handtas uit het water, slingert het 3 keer in het rond, duikt er bovenop, en laat zich gewillig fotograferen.
(Ik maak het ietsje stoerder dan het was, dat worstel gedeelte had de medewerker al gedaan, ze kon er zo op stappen, en lachen naar de camera.)

Dan is het voedertijd bijde "Jumparoo show" Met stukken kip proberen de verzorgers de alligators uit het water te laten komen om het voer te pakken.




De meeste crocs kijken niet eens, en blijven lekker luieren in de zon. Dat lijkt ons ook een goed plan, nog even relaxen in het zwembad van het hotel, want we hebben nog een verrassing voor Manon vanavond.

6 opmerkingen:

  1. Stoer hoor, en een slang, en op een alligator, dat zou ik nooit gedurfd hebben. Kun je nagaan hoe dapper... en dan ook nog uit water trekken en erop gaan zitten..

    Leuke foto's van plezier !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, dat zie ik me echt niet doen : noch een slang vastnemen noch op een krokodil gaan zitten (een plastieken wel *haha*).
    Geeft wel mooie beelden !
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh bah! Die vogeltjes zijn nog wel lief maar die slang en krokodillen, jakkie bah!
    Knap dat Manon dat zo durft!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig die foto's met slang en alligator ! Wat een held(in) zeg !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een stoer meisje hebben jullie zeg, ik doe het haar niet na hoor.

    BeantwoordenVerwijderen