zaterdag 6 november 2010

Van space naar downunder.

PhotobucketHet zal ondertussen wel duidelijk zijn, de shuttle lancering gaan wij niet meer meemaken. Wegens technische problemen uitgesteld tot 30 november, misschien nog wel later. Jammer, we hadden er graag bij willen zijn, de vorige 132 keer hebben we ook al gemist.

Als alternatief zijn we vandaag naar Homosassa Springs Wildlife State Park geweest. Een natuurpark bij Homosassa waar ook gewonde dieren zoals manatees worden opgevangen,om later weer in de natuur te worden uitgezet. Alle dieren die er leven zijn Florida natives, behalve een nijlpaard en de zwanen. Het was prachtig weer vandaag, bijna geen wolkje aan de lucht. De temperatuur viel een beetje tegen met 20 graden en een stevige wind. Maar we laten ons niet kennen, korte mouwen en de jas blijft uit. Man wat was het koud zeg! In de zon was het goed toeven, maar in de schaduw, en in de wind was het kippenvel weer. We hebben in een rustig tempo een rondje door het park gelopen, maar na een uur of 2 hadden we het wel gezien.Op naar huis.

Manon laat zich niet gek maken door een paar graden meer of minder, er MOET gezwommen worden, en ik moet ook mee. Volgens haar is het water helemaal niet koud, zelfs al veel warmer dan gisteren. Ik weet mezelf nog 10 minuten op het droge te praten, maar dan moet ik er toch echt aan geloven. Manon geeft me wel even een duwtje in de goede richting. Plons. Brrrrrr. Om niet met onderkoelingsverschijnselen
in het ziekenhuis te belanden gaan we na een kwartiertje lekker onder de warme douche.

In de namiddag zijn we richting Walmart gereden, we waren gisteren nog het een en ander vergeten. Het brood`probleem is inmiddels opgelost, toasten die hap! Heerlijk.
Onderweg eerst even stoppen bij de Bealls, een grote kleding winkel. Daar waren we jaren terug al eens geslaagd voor weinig geld, dus wie weet hebben ze nog wat voor ons. Nou en of! Opruiming in de tent. Shirtjes en een spijkerbroek voor Manon, 2 spijkerbroeken van Lee en Levi's voor mij en ook nog een zonnebril. $156 totaal, korting $53, en ook nog een tegoedbon van $20 voor de volgende aankoop. Dat schiet lekker op.

Vanavond eten we buiten de deur bij Outback Steakhouse. De vestigingen in Kissimmee en Miami waren we al eens geweest, en dat was prima bevallen.De parkeerplaats staat bomvol, dat beloofd niet veel goeds voor ons, de tent zit vol. Of we 10-15 minuten willen wachten op een tafeltje. Sure, we hebben alle tijd. Na 5 minuten zijn we al aan de beurt. De blooming Onion(ingesneden ui, met beslag gefrituurd) hebben we veel over gehoord, maar nog nooit gegeten, dus die bestellen we alvast. Heerlijk! Manon vind de korst niet lekker, dus die peutert ze er vakkundig af. Twee ,dikke Rib-eye steaks, en een kindermenu, 1 ceasarsalad, friet met mayo en 2 glazen fris. Het is happy hour, dus we krijgen 2 vazen fris pp.
Tot aan de huig afgeladen stappen we weer in de auto, nu staan er buiten ook nog mensen te wachten, betere reclame kan je niet krijgen. Hier komen we zeker nog een keer deze vakantie



Morgen gaan we in Ocala naar het Silver Springs State Park, weer iets nieuws.

8 opmerkingen:

  1. Leuke dagen weer ! En hoe beter om af te sluiten bij de Outback ;-) ! Als je beetje visliefhebber bent, probeer volgende keer ook eens de tonijn als voorgerecht, ZO lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellige tijd hebben jullie. Hoe heb je die leuke pinquin shot op je weblog gekregen, enig hoor. Twintig graden, count your blessings, volgende week wordt het hier niet warmer dan 7 graden. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. Dat was weer een fijne dag. Er is genoeg te zien en te doen. Lekker genieten .En van dat etentje loopt het water je in de mond.
    Manon kan zo mooi oefenen in het zwembad.
    En met een temperatuur van 20 graden en strak blauwe lucht mogen jullie niet mopperen.
    Groetjes en toet een volgende keer.
    Pa en ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer van de Lancering, wij hadden ons er ook op verheugd. Aan de andere kant je kunt hier zoveel doen ;-) Ben erg benieuwd naar de foto's.. En heel veel plezier in het Silver Springs State Park, wellicht voor ons weer een idee voor volgend jaar.

    En Outback... hmm heerlijk ..

    Nog heel veel plezier.

    Groetjes
    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, weer een leuke dag gehad.
    Veel plezier nog, we blijven jullie volgen.

    Grt
    Hans & Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi mensen,

    wat een leuke dag weer. Wij gaan in juni 2011 ook eens bij Outback eten en de Bloomin onion uitproberen. Heerlijk dat Manon er zo van geniet en dat zij de bikkel is die het koude water trotseert. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben nog maar pas de Outback leren kennen. Helaas ben ik geen vleeseter en bij een 2de bezoek de tonijn als voorgerecht gekozen (kleine schotel). Hmmm, had ons maar beter een grote schotel besteld, want die was echt superlekker !
    't Is mooi he in Ocala !
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen