woensdag 10 november 2010

Maandag 8/11 deel II


Het is al bijna 1800 uur als we de poorten van DisneyWorld binnen rijden, op weg naar de verrassing voor Manon. Ze zit al de hele dag te vissen naar wat het zou kunnen zijn, maar we hebben niks losgelaten. Als we de eerste welkoms poort passeren heeft ze nog niks in de gaten. De boog voor de parking bij Magic Kingdom is versierd met Minnie en Mickey in kerstoutfit.Dat ziet Manon dan wel, maar ze beseft nog steeds niet wat de bedoeling is. `We gaan naar Mickey´s kerstfeest in Disneyland` Jaaa Leuk! (alles van Disney is leuk) We parkeren op Goofy 48, en nemen het treintje naar het Ticket&Transportation center. Daar moet je kiezen hoe je naar het park wilt, met de boot of de monorail. We gaan met de boot, daar waren wij ook nog nooit op geweest. Even later staan we al voor de poort waar het personeel in kerstkleding de tickets scanned. We krijgen een polsbandje om, die later nog regelmatig op aanwezigheid gecontroleerd zal worden.





Het Grand Floridian Resort bij zonsondergang.




Het is ondertussen al bijna donker als we door Mainstreet USA lopen. Op de achtergrond is het kasteel paars verlicht, maar dat zal nog veranderen vanavond. We zien nog net het slot van een parade met veel dans en muziek, alle favoriete figuren komen nog net langs. Aan de andere kant van het kasteel staat de paardencarrousel waar we natuurlijk even een rondje in maken. Manon wil ook graag in Dombo, maar daar staat nogal een rij.
Dan maar iets te eten opzoeken, want dat hebben we nog niet gedaan. Het word een funnelcake het ziet er niet uit, maar het smaakt heerlijk (heeft wel iets van oliebollen). Ondertussen is om 1900 de Christmas Party geopend, en is het kasteel verlicht met 200.000 lichtjes. Het ziet er geweldig uit.






Voor het kasteel staan de mensen al rijen dik te wachten op de parade van 20.15, maar wij moeten Manon een beetje wakker houden dus tijd voor actie. Eerst naar 'Stitch's Great Escape', die keen we wel ui Parijs dachten we. Bleek het een hele andere attractie te zijn dan we gedacht hadden, met veel lawaai,rook,en in het donker. Manon vind het helemaal niks en is bang(Crocodile Hunter..) dus snel naar de nooduitgang. Dan maar naar de Indy Speedway, om even een rondje te racen."Ik mag niet sturen, want ik heb geen rijbewijs" Die krijgt ze dan ook bij het instappen, dus Manon stuurt. Gelukkig rijden de auto's langs rails, want ze let meer op de omgeving ipv op de baan. Mirijam, die voor ons rijd hebben we snel ingehaald, dus moet er even gebotst worden.





De grote kerstparade is ondertussen al begonnen, we kunnen nog net een kwartiertje meepikken. De batterijen van het fototoestel zijn bijna leeg, dus daar heb ik geen beelden van. Als de parade voorbij is lopen achter de laatste wagen aan naar Mainstreet om nog wat in de winkels te snuffelen. Hoewel het best fris is, is het zeker geen winterweer en toch sneeuwt het in Mainstreet. Net echt.





Om half 10 begint het grote vuurwerk bij het kasteel. We kunnen het goed zien vanaf de stoep bij Town Square. Een prachtige vuurwerkshow op muziek van zeker 20 minuten krijgen we te zien. Echt schitterend. Als het afgelopen houden wij het ook voor gezien. Manon is moe, en wij hebben het ook wel gehad na deze dag. Gelukkig is het hotel niet ver, en kunnen we snel onder de wol.



Het slotspektakel...

6 opmerkingen:

  1. 'k Hoop dat Manon genoten heeft (maar daar twijfel ik niet aan). De koude viel precies mee deze keer ?
    Prachtig spektakel, doet ons even mijmeren...
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zit Manon te genieten, het knalt van de foto's. Wat een belevenis, helemaal top.
    Nog heel veel plezier in Florida !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig hoor Disney in kerstsfeer, jullie hebben echt erg mooie foto's gemaakt.
    Het was vast ontzettend genieten om dit meemaken.

    groet, Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schitterend, wat een mooi vuurwerk zeg!
    En alles prachtig verlicht. Echt genieten.
    Een mooie verrassing voor Manon.
    Nog heel veel plezier.
    Groetjes pa en ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een belevenis weer. Disney in kerstsfeer blijft magisch maar met dit mooie vuurwerk is het wel heel intens. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ongelofelijk wat leuk zeg, zeker voor Manon.
    Ze heeft vast goed geslapen na deze spannende en lange dag.
    Mooie filmpjes, kunnen wij ook een beetje meegenieten, bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen